home               kontakt  
 
Historie Ondersteuning Racebanden Uitlijnen Balanceren Winter Webshop


Speed & Design - stikstof hoek!


MILA onze mascotte, geboren op 14 Feb. 2008.

Balanceren

Trillingen aan het stuurwiel worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen (band en velg), door deze viberaties kan er schade aan de ophanging en stuurinrichting ontstaan, wat tot hoge kosten kan leiden bij reparatie of vervanging van deze onderdelen.

Deze onbalans kan door een aantal factoren ontstaan, zoals een lasrandje op de velg, een ventiel of een ventielgat in de velg.
Maar ook de kwaliteit van de band kan onbalans veroorzaken, een band bestaat uit vele componenten, die allen kunnen bijdragen aan de onbalans van de band. Voorbeelden van deze componenten zijn de hielen, gordel, de koordlagen, het karkas, loopvlak en natuurlijk de vele rubberen onderdelen van de band.

Met het balanceren van het wiel kan de onbalans worden tegen gegaan. Prins Techniek hanteert een aantal methoden om het onbalans aan het wiel op te heffen.
Een bekende methode is het balanceren van het wiel (band en velg), waarbij het wiel op een speciaal apparaat wordt gebalanceerd. Hierbij wordt met precisie te werk gegaan, waarna het probleem meestal al is opgelost.


Aan de auto balanceren
Een andere methode, waar Prins Techniek om bekend staat, is het aan de auto balanceren. Onbalans, die na het toepassen van de eerst genoemde methode, bij hoge snelheid toch nog optreedt, kan door Prins Techniek worden verholpen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van hogesnelheids balanceermachine, waarbij er aan de auto kan worden gebalanceerd. Deze methode vergt enige vaardigheid, maar zorgt er wel voor dat onze klanten tevreden zijn.


Geluidsoverlast, of bonken van uw banden?
Een veel voorkomend probleem, banden die “cuppen” veroorzaken geluidsoverlast, dit komt regelmatig voor bij voorwiel aangedreven auto’s.
Af en toe maken de banden zoveel lawaai dat men vermoed dat de wiellagers versleten zijn. Of na een noodstop een bonkend gevoel of geluid, met onze Tyre-Buffer kunnen wij remplekken weghalen.
Met onze Tyre-Buffer (banden trimmer)een machine die weinig bedrijven in Nederland bezitten. Kunnen wij uw geluidsprobleem verhelpen en zult zéér tevreden zijn met deze oplossing. Uw banden gaan nog meer plezierige KM’s mee!