home               kontakt  
 
Historie Ondersteuning Racebanden Uitlijnen Balanceren Winter Webshop


Mobileservice zie wat dan nu hebben!


Vakantie in Zuid Duitsland!


Het Royal Mirage hotel in Dubai.


Dikke maatjes !


test met Toyo op Zolder.


Mac Donalds bird,

Een stukje historie van Prins Techniek

Tijdens zijn jeugd interesseerde Ben Prins, eigenaar van Prins Techniek, zich al voornamelijk op de banden en wegligging van de auto. Van mening zijnde dat Nederland onvoldoende opleidingsmogelijkheden op dit gebied bood, besloot Ben Prins naar Amerika te vertrekken.

Gedurende zijn vier jarige verblijf heeft Ben Prins bij Good Year een intensieve theoretische en praktische opleiding gevolgd in het maken van autobanden en vooral op het gebied van wegliggingstechniek. Ook het uitlijnen van de auto was een onderdeel van deze opleiding.

Het verblijf in Amerika en Canada deed hem in contact komen met de autosport en dan met name Stockcar racing. Deze races werden in de weekenden verreden zodat het goed te combineren was met de opleiding en werkzaamheden. Bovendien kon voor en tijdens de races de wegligging worden beoordeeld en banden worden getest. Deze periode, waarin Ben Prins 22 races op zijn naam schreef was naast spannend ook zeer leerzaam.

In 1972 teruggekeerd uit Amerika kon Ben Prins aan de slag bij Henze Autobanden en zo belandde hij bij het bedrijf, wat Ben Prins in 1989 heeft overgenomen.
Daarnaast was Ben Prins wederom vertegenwoordigd op het circuit. Werkzaam op freelance basis voor onder andere Bridgestone, Goodyear en Pirelli was Ben Prins betrokken bij verscheidene voorprogramma's van de Formule 1, zoals onder andere de Formule OPEL Lotus, Formule 3, Jaguar XJ 220, GT races en DTM.

Een hoogtepunt in de autosport voor Prins Techniek was het behalen van de eerste positie in de 24 uur van Spa Francorchamps in 1991 met een fabrieks Nissan Skyline. Een race, zoals alle 24uurs races, waarin banden een grote rol spelen vanwege de wisselende temperaturen (dag & nacht).

Tegenwoordig is Prins Techniek de officiële circuit vertegenwoordiger van Hankook, Matador, Michelin, MRF, Pirelli, Silverstone, Toyo en Yokohama en zorgt Prins Techniek voor het leveren van de banden voor onder andere de MG B competitions, BMW 130i Cup, BMW E30 Cup, BMW 318Ti Cup, BMW 325i Cup, Mitsubishi Colt Race Cup, Mitsubishi Colt Rally Cup, Peugeot 205 GTi Rally Cup, Porsche Invitationals, Porsche 944 Funcup, RCR Cup, Seat Endurance Cup, Suzuki Swift Sport Cup en Volvo 360 Cup.

fotoboek